Flammkuchen

Flammkuchen

Smulweb imageSmulweb

Maak in eigen keuken de állergrootste quiche van de wereld en noem hem Flammkuchen . Een traditioneel Duits gerecht met crème fraîche, spek, ui, champignons en appel. Bakken en smullen maar.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 150 ml Water
  • 125 g Zure room
  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Flammkuchen op tafel.

  1. Doe de bloem in een kom en voeg zout en gist toe aan verschillende kanten van de kom. Voeg water en olie toe en meng gedurende 2-3 minuten tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg met de hand of een machine gedurende ongeveer 8 minuten goed door.
  2. Doe een beetje olie in een kom en leg de deegbol erin. Dek af met huishoudfolie of een schone theedoek en laat het ongeveer een uur rijzen totdat het deeg ongeveer twee keer zo groot is geworden.
  3. Roer intussen crème fraîche en zure room door elkaar. Snijd de ui, de appel en de champignons in dunne schijfjes en maak reepjes van het ontbijtspek. Leg de rozijnen klaar.
  4. Verdeel het gerezen deeg in twee gelijke helften en leg deze op bakpapier ter grootte van de bakplaat. Maak met je handen of een deegroller deeg uit over de bakplaat. Maak een opstaand randje voor de vulling.
  5. Verdeel het crème fraîche mengsel met de bolle kant van een lepel over de deegbodem. Leg hierover het spek, de champignons en ui. Bak het geheel 15-20 minuten af in de voorverwarmde oven op 225 graden.
  6. Verdeel de appel, rozijnen en kaneel over het tweede deegstuk en laat dit ook 15 minuten narijzen in de oven.
  7. Bak ook de zoete variant 15-20 minuten af in de voorverwarmde oven op 225 graden. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza Flammkuchen