Marmalada de laranja de seville (bittere sinaasappelmarmelade)

Marmalada de laranja de seville (bittere sinaasappelmarmelade)

Smulweb imageSmulweb

Deze bittere sinaasappelmarmelade is een favoriet recept. Met een stap-voor-stap handleiding weet je zeker dat het lukt. Het is wel de moeite waard. De schillen van de sinaasappels geven extra smaak.

60 min bereiden

ontbijt

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Marmalada de laranja de seville (bittere sinaasappelmarmelade) op tafel.

  1. Was de sinaasappels. Snijd met de dunschiller mooie stukjes van de schillen. Oversla groene of lelijke gedeeltes.
  2. Doe alle schillen in een pannetje met wat water en kook een halfuurtje met deksel erop.
  3. Pers de geschilde sinaasappels uit om het sap van het wit en de pitten te scheiden.
  4. Zet lege potten klaar om te vullen. Neem een grote pan en vul deze voor niet meer dan de helft.
  5. Voeg (bijvoorbeeld) 1,5 liter sinaasappelsap toe, verdund met anderhalve liter water (voeg ook het kookwater van de schilletjes toe) in de kookpan. Schep er een aardige hoeveelheid voorgekookte schillen bij en breng aan de kook.
  6. Voeg 2 pakjes geleisuiker toe en houd 4 minuten al roerend aan de kook.
  7. Vul en sluit de potjes. Laat ze 5 minuten omgekeerd staan.
  8. Herhaal de procedure bij meer sinaasappelsap.
  9. Keren van de potjes na afkoeling heeft invloed op de verdeling van de schilletjes. Uitproberen en aandacht besteden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Sinaasappel