Langzaam gegaarde sappige kabeljauw met pepers en knoflook uit de oven

Langzaam gegaarde sappige kabeljauw met pepers en knoflook uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke kabeljauw uit de oven is een streling voor de tong. Langzaam gegaard en gekruid met peper en knoflook. Perfect gemarineerd en sappig. Geen droge hapjes meer!.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Langzaam gegaarde sappige kabeljauw met pepers en knoflook uit de oven op tafel.

  1. Knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper fijn snijden.
  2. In een koekenpan olie met knoflook en rode peper zacht verhitten tot de knoflook gaat geuren.
  3. Oven voorverwarmen op 100 graden. Ovenschaal (nog zonder vis) mee voorverwarmen in de oven. Schaal uit de oven halen.
  4. Kabeljauw bestrooien met peper en zout. Vis in de schaal leggen en de pittige verwarmde olie over de vis gieten.
  5. Vis plm 25 minuten in het midden van de oven op 100 graden boven- en onderwarmte garen.
  6. Voor opdienen de vis bestrooien met peterselie.
  7. De vis heeft nu een super lekkere smaak. Is precies goed en niet droog. Heb je een dunner stuk kabeljauw dan vermindert de oventijd dus even in de gaten houden.
eet smakelijk