Witlofstamppot met roerei en serranoham

Witlofstamppot met roerei en serranoham

Smulweb imageSmulweb

Witlofstamppot met roerei en serranoham. Stamppotje met een twist: witlof, roerei en serranoham. Fris én zout geeft dit net wat extra’s. Maak het af met lente-uitjes of roer ze er juist doorheen. Eet smakelijk!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Witlofstamppot met roerei en serranoham op tafel.

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  2. Was de witlof, snij de harde kern eruit en snij de witlof in hele fijne ringetjes.
  3. Snij de Serrano ham in dunne reepjes.
  4. Snij de lente ui fijn.
  5. Maak van de gekookte aardappelen een stamppot met de melk (verwarmen), olijfolie, peper, zout, nootmuskaat en mosterd.
  6. Maak van de eieren roerei en voeg op het laatst heel even de witlof en de ham toe en warm dit nog 1 minuutje mee.
  7. Voeg het roereimengsel toe aan de puree en schep alles goed door elkaar.
  8. Strooi er wat lente ui overheen of schep het erdoorheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Vlees Witlofstamppot