Authentieke minestronesoep

Authentieke minestronesoep

Smulweb imageSmulweb

Een authentiek Italiaans recept voor minestronesoep. Spekjes, bleekselderij, wortel en ui in de pan. Knoflook en tomaten erbij, bouillon toevoegen en doorkoken. Voeg dan rijst en bonen toe en pruttel verder. Garneer de soepkommen met de overgebleven peterselie en parmezaanse kaas. Heerlijk!

45 min bereiden

soep

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Authentieke minestronesoep op tafel.

  1. Verhit de olie en bak de spekjes.
  2. Voeg na 1 minuut de bleekselderij, wortel en ui toe en laat een paar minuten fruiten.
  3. Voeg de knoflook en de tomaten toe, roer om en giet de bouillon erbij. Voeg peper en zout toe.
  4. Breng de soep aan de kook en zet het vuur lager. Laat dit 10 minuten pruttelen.
  5. Voeg de rijst en bonen toe, breng alles weer aan de kook en laat alles met de deksel erop op een heel laag vuurtje 20 minuten pruttelen.
  6. Roer de helft van de peterselie erdoorheen.
  7. Vul kommen met soep, doe daar nog wat peterselie op en bestrooi met geschaafde Parmezaanse kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Minestrone soep