smelt in je mond mals rundvlees

smelt in je mond mals rundvlees

Smulweb imageSmulweb

Dit rundvlees smelt heerlijk in je mond, doordat het vlees 3-4 uur zachtjes pruttelt in bouillon met witte wijn en verse tomaat. De ui, bleekselderij en wortel zorgen voor smaakvolle groenten in deze stoofpot. Perfect voor een comfort maaltijd.

120 min bereiden

hoofdgerecht

9 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1500 g Rundvlees
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke smelt in je mond mals rundvlees op tafel.

  1. Smelt 75 gr boter met vier eetl olie in een grote pan. Braad het vlees aan totdat het aan alle kanten bruin is. Doe er dan peper en zout op.
  2. Bak in een koekenpan de ui met de bleekselderij en wortel 10 minuten op laag vuur.
  3. Voeg de groenten toe aan het vlees, giet de wijn erop en laat de wijn verdampen. Voeg de verse tomaat en het blikje tomaat toe. Verdun de tomatenpuree met 5 eetlepels warm water in een kommetje en voeg dit toe in de pan. Laat dit een paar minuten pruttelen.
  4. Voeg bouillon toe tot het vlees half onderstaat en voeg het extra bouillonblokje toe. Laat dit 3-4 uur zachtjes pruttelen en voeg bouillon toe wanneer dat nodig is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees