Lamscurry

Lamscurry

Smulweb imageSmulweb

Deze Indiase lamscurry met aardappelen, spinazie, kerrie en yoghurt is zo mals en zacht dat het vlees bijna van het bot valt. Geserveerd met geroosterde amandelen voor een crunchy bite.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Lamsschenkel

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Lamscurry op tafel.

  1. Snijd de lamsschenkel in gelijke stukken.
  2. Verhit olie in een braadpan. Bak de blokjes vlees in 4 à 5 minuten bruin op hoog vuur. Neem uit de pan en hou apart.
  3. Schil de ui en aardappelen en snijd ze in stukjes. Fruit de ui zacht in dezelfde pan van het vlees. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze 5 minuten zachtjes mee. Voeg de lamsstukjes en currypasta toe en laat dit al omscheppend 3 minuten meebakken zodat alles bedekt is met de currypasta.
  4. Voeg de stukjes tomaat met het vocht toe en laat het geheel 45 minuten zachtjes koken.
  5. Schep de spinazie erdoor en warm dit kort mee, zodat de spinazie niet slinkt.
  6. Voeg de yoghurt toe en roer goed door.
  7. Breng de curry op smaak met versgemalen peper en zout.
  8. Strooi er net voor het serveren geroosterde amandelen over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje