Escalope valdostana

Escalope valdostana

Smulweb imageSmulweb

De Italiaanse keuken is pure verwennerij. Dat bewijst deze Escalope valdostana. Kalfslapje met prosciutto, salie en fontinakaas, gegaard op een laag vuur, met als extra Rucolasoufflé. Buon Appetito!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 proscuitto
  • 88 g Fontina
  • 4 Salieblad
  • 2 el Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Escalope valdostana op tafel.

  1. Kruid het kalfslapje met zout en peper. Paneer het in de bloem.
  2. Verhit boter en olijfolie en bak het kalfslapje krokant. Blus af met wat witte wijn, laat inkoken en draai het vlees om in de pan.
  3. Leg er een plakje prosciutto, een blaadje salie en een plakje fontinakaas op. Laat garen op een laag vuur met het deksel op de pan.
  4. Maak een soufflé van de fijngehakte rucola met de eieren, paneermeel en Parmezaanse kaas. Meng de ingrediënten met wat olijfolie en kruid met peper. Vet een soufflévormpje in en strooi er wat bloem in.
  5. Vul de vormpjes voor de helft met het mengsel. Zet in een warmwaterbad (au bain marie) ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.
  6. Leg de escalope op het bord en werk af met de saus. Breng op smaak met olijfolie, een blaadje salie en vers gemalen peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen Vlees Ei