Pittig gekruide broccolisoep met gerookte kipfilet sp peper en kerrie

Pittig gekruide broccolisoep met gerookte kipfilet sp peper en kerrie

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk pittig gekruide broccolisoep met gerookte kipfilet. Kerrie en kurkuma geven de soep zijn kenmerkende smaak. Stem de hoeveelheid tabasco af op jouw gewenste pittigheidsgraad. Ideaal als lunch of licht diner. Serveer met brood of croutons.

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Pittig gekruide broccolisoep met gerookte kipfilet sp peper en kerrie op tafel.

  1. Verhit de olie in de pan.
  2. Bak hierin de ui-, Spaanse peper- en knoflooksnippers circa 2 minuten.
  3. Voeg het kerriepoeder en de kurkuma (geelwortel) toe en bak even mee tot dit gaat geuren.
  4. Voeg nu de broccoli toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Doe de kippenbouillon erbij en breng de soep aan de kook.
  6. Laat de soep circa 15-20 minuten koken tot de broccoli gaar is.
  7. Voeg de (koffie)room toe en pureer de soep met de staafmixer.
  8. Doe de kip in de soep en warm alles nog even goed door.
  9. Proef en maak de soep eventueel nog op smaak met peper, zout en tabasco.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte