- 1500 ml Water
- 0.5 Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Snert uit de slowcooker familierecept maar dan gemaakt in de slowcooker op tafel.
- Verwarm de slow cooker voor op high gedurende 20 minuten.
- Was de spliterwten in een vergiet en snijd de prei in kleine stukjes. Snipper het ui en schil en snijd de knolselderij.
- Doe de spliterwten in de slow cooker en leg de krabbetjes er bovenop. Als je schouderkarbonades gebruikt, snijd dan het vlees in blokjes en verwijder het vlees rondom het bot. Het vlees valt vaak uit elkaar tot draadjes.
- Leg de prei en ui bovenop het vlees in de slow cooker.
- Los de bouillonblokjes op in 1,5 liter heet water en schenk de bouillon als laatste over de ingrediënten in de slow cooker. Niet roeren.
- Stel de slow cooker in op low en laat het 8 uur koken of 4-6 uur op high (vlees moet makkelijk van het bot vallen). Voeg in het laatste uur de in plakjes gesneden rookworst toe.
- Als de soep klaar is, kun je deze eventueel (gedeeltelijk) prakken met een plastic stamper.