Variatie op vitello tonnato

Variatie op vitello tonnato

Smulweb imageSmulweb

Dit gerecht is een variatie op vitello tonnato en bestaat uit een kalfsmuis geserveerd met verse tonijn, kappertjes-terayaki mengsel, gegrilde kerstomaatjes en courgettes, gesmolten ansjovis, rode ui, knoflook en peterselie.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g kalfsmuis

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Variatie op vitello tonnato op tafel.

  1. Laat de kalfsmuis op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op maximaal 100 graden (lager is beter, minimaal 60 graden). Stel de vleesthermometer in op 54 graden.
  2. Steek stukjes knoflook en kruidnagels in de kalfsmuis. Bestrooi rijkelijk met versgemalen peper en zout. Verhit boter in een koekenpan en bak de kalfsmuis rondom aan (tot bruine korstjes). Leg de kalfsmuis in een ovenschaal en giet vrijwel alle gebruikte boter eroverheen. Plaats in de oven en laat koken tot de kerntemperatuur is bereikt (45-60 minuten, afhankelijk van de temperatuur).
  3. Snijd de kerstomaatjes kruislings in en leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Bestrooi met zout, peper, olijfolie en een beetje knoflookpoeder. Laat op kamertemperatuur staan.
  4. Doe 10 peterseliestelen in de pan waarin de kalfsmuis is gebakken en bak ze zachtjes tot ze zacht zijn. Snijd ondertussen de rode ui in parten, de knoflook in stukjes en de courgette in halve schijfjes van 5 mm dik. Verwijder de peterseliestelen en smelt 1/4 van de ansjovis in de pan. Voeg de uien en knoflook toe en fruit tot ze glazig zijn. Voeg de courgette toe en laat op halfhoog vuur rustig pruttelen onder af en toe omscheppen.
  5. Hak de peterselie fijn. Snijd de verse tonijn in kleine blokjes en meng met kappertjes (naar smaak) en 1/3 van het flesje teriyaki. Voeg wat peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het blikje tonijn uitlekken en meng met mayonaise en een scheutje teriyaki saus.
  6. Gril de tomaatjes tot de velletjes beginnen te rimpelen. Kook de lasagnevellen gaar en laat ze in een klein laagje water staan. Snijd er rondjes van ongeveer 8 cm uit.
  7. Maak torentjes: courgette mengsel, pastaschijfje, rucola, tonijnmayonaise, pastaschijfje, rucola, tonijnmengsel, pastaschijfje, rucola, cherrytomaatjes (3-5), ansjovisjes uit blik.
eet smakelijk