- 2000 ml Water
- 0.5 Knolselderij
- 2 el Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Veloute van knolselder met mascarpone op tafel.
- Los de bouillonblokjes op in 2 liter kokend water.
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de knolselder doormidden en schil hem. Snijd hem in schijven en daarna in blokjes.
- Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
- Verhit een kookpot en doe er de Solo vloeibaar in.
- Voeg de ui toe en pers er het teentje knoflook bij.
- Laat kort stoven zonder te kleuren. Voeg de knolselder- en de aardappelblokjes toe en stoof ze een vijftal minuten.
- Overgiet met de kippenbouillon en voeg het laurierblad toe. Breng aan de kook en draai het vuur op halve kracht. Laat de soep in een twintigtal minuten gaarkoken.
- Mix de soep glad met de staafmixer.
- Roer er net voor het opdienen de mascarpone door en serveer heet in mini-soepkommetjes.