Gerookte paling op toast

Gerookte paling op toast

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke gerookte paling op toast! Besmeer crackers met roomkaas, roerei en stukjes paling of bietjes en paling, met wat sprietjes bieslook als garnering erop. Maak het roerei met boter, melk, zout en peper naar smaak, en voeg wat geraspte kaas toe voor extra pit. Smullen maar!

15 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Gerookte paling op toast op tafel.

  1. Haal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast. Snijd de paling in mooie, gelijke stukjes. Kook de rode biet, laat afkoelen en snijd in stukjes.
  2. Besmeer de crackers met de roomkaas. Verdeel over de ene helft van de crackers het roerei, leg de stukjes palingfilet erop en garneer met wat sprietjes bieslook. Verdeel de bietjes over de overige crackers, leg er stukjes palingfilet op en garneer met wat bieslook.
  3. Bereidingswijze roerei: Smelt de helft van de boter in een steelpannetje. Klop de eieren los (niet te lang klutsen) met de melk of room. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk de eieren bij de net gesmolten boter en roer voortdurend, zodat het ei niet aan de pan blijft kleven. Neem de pan van het vuur als de eieren nog lobbig en glanzend zijn. Roer de rest van de boter erdoor. Meng eventueel wat geraspte kaas door het geklutste ei voor iets meer pit.
eet smakelijk