Kabeljauw met paprika en tomaat uit de oven

Kabeljauw met paprika en tomaat uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke kabeljauw uit de oven met groenten en een krokante paneerlaag van paneermeel, kaas en tijm. Geserveerd met aardappeltjes of rijst. Eenvoudig in de oven te bereiden en geschikt voor een gezellige avondmaaltijd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Kabeljauw met paprika en tomaat uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Dep de vis droog en besprenkel met wat citroensap en bestrooi met een beetje peper en zout.
  3. Snijd de ui en knoflook fijn en bak in een pan met een klein scheutje olie glazig.
  4. Snijd de paprika's in dunne reepjes en de tomaten in stukken. Voeg eerst de paprikareepjes toe en roer de tomatenpuree er door.
  5. Voeg na 3 minuten de tomaten toe en schep goed door elkaar. Breng het groentenmengsel op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en een snufje peper en zout.
  6. Laat de saus nog 2 minuten pruttelen en schep daarna over in een grote ovenschaal. Leg de vis in het paprikamengsel.
  7. Verhit de boter in een pannetje en zet het vuur uit. Roer het paneermeel erdoor en laat iets afkoelen.
  8. Schep de kaas en wat tijm (bewaar een paar takjes voor de garnering) door het paneermeel. Verdeel over de vis en druk zachtjes aan.
  9. Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven.
  10. Leg 2 minuten voor de oven klaar is de takjes tijm op de vis.
  11. Serveer met aardappeltjes of rijst.
eet smakelijk