Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Vegan pavlova met tropisch fruit en munt

Vegan pavlova met tropisch fruit en munt

magazine badge magazine

Geniet van onze heerlijke vegan pavlova met tropisch fruit en munt. Deze luchtige meringuebasis, gemaakt zonder eiwitten, is bedekt met een assortiment van verse tropische vruchten. Een vleugje verse munt voegt een verfrissende smaak toe aan deze heerlijke traktatie. Perfect als een feestelijk dessert.

705 min bereiden dessert 8 personen

(0)

Ingrediënten

  • 1 azijn (vetvrij maken)
  • 400 g kikkererwten (blik)
  • 1 mespuntje zout
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 el citroensap
  • 2 el maïzena
  • 250 g kokoschips
  • 400 g gesneden mango
  • 2 passievruchten
  • 25 g poedersuiker
  • 250 g kokosyoghurt
  • 1 takje munt
  • 1 keukenmachine met garde

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Vegan pavlova met tropisch fruit en munt op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 80 ˚C. Laat de kikkererwten goed uitlekken en vang het vocht op.
  2. Maak de kom en garde vetvrij met wat azijn. Doe er het nat van de kikkererwten (aquafaba) en het zout in en laat draaien tot het schuimig is.
  3. Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe en laat de machine draaien tot er een stevig schuim ontstaat.
  4. Voeg nu het citroensap en de maïzena toe en laat nogmaals 1 min. rustig draaien zodat alles goed mengt.
  5. Verdeel het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat in 2 cirkels en plaats deze 3,5 uur. in de oven. Zet de oven uit maar open deze niet. Laat de pavlova nog minimaal 8 uur drogen.
  6. Meng de kokosyoghurt met de poedersuiker. Rooster de kokoschips in een droge koekenpan op laag vuur.
  7. Snijd de mango fijn. Lepel de passievrucht uit. Meng door elkaar.
  8. Schep de helft van de kokosyoghurt en de helft van het fruit op de eerste cirkel. Plaats hierop de tweede cirkel en schep er de rest van de kokosyoghurt, het fruit en de kokoschips over. Garneer met enkele blaadjes munt.