Gehaktbrood met ei

Gehaktbrood met ei

Smulweb imageSmulweb

Een hartig gehaktbrood met nestjes van gekookte eieren erin. Knapperige korst en vol van smaak. Perfect om inclusief lunchbox mee te nemen naar je werk.

25 min bereiden

hoofdgerecht

7 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehaktbrood met ei op tafel.

  1. Kook 4 eieren in 8 minuten bijna hard. Laat ze schrikken en pel ze.
  2. Doe het gehakt in een kom en maak het met een vork wat losser. Strooi havermout, kerriepoeder en tijm erover met 2 theelepels zout en versgemalen peper naar smaak. Voeg 2 eieren met ui, knoflook, appel en mangochutney toe en kneed het gehakt goed door tot het plakkerig is.
  3. Verdeel de helft van het gehakt over de bodem van de cakevorm en druk goed aan. Leg de eieren er in een rij op. Verdeel de rest van het gehakt erover. Maak de bovenkant glad en druk goed aan. Laat het gehaktbrood op een koele plaats of in de koelkast een uur rusten.
  4. Schuif het cakeblik in het midden van de oven. Schakel de oven in op 175 °C. Braad het gehaktbrood in ca. 60-75 minuten goudbruin en gaar (vleesthermometer wijst ca. 70 °C aan).
  5. Neem de cakevorm uit de oven. Dek het gehaktbrood af met aluminiumfolie en leg de plank erop. Zet hierop de conservenblikken of iets anders zwaars. Laat het gehaktbrood zo nog 15-20 minuten staan.
  6. Schenk het overtollige vet weg en neem het gehaktbrood uit de vorm. Snijd het in vingerdikke plakken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Ei