- 125 g Buffelmozzarella
- 100 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Quiche met groente gedroogde ham en mozzarella op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm of springvorm in. Breek de eieren boven een mengkom en voeg crème fraiche toe. Voeg geraspte kaas toe en klop tot een mooi mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm een hapjespan op laag vuur. Snijd prei in ringetjes, paprika in kleine stukjes en champignons in plakjes. Pel ui en knoflook en hak ze fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit ui en knoflook. Voeg prei en paprika toe en bak een paar minuten. Bak champignons kort mee en zet het vuur uit.
- Haal plakjes deeg uit de vriezer en bedek de quichevorm ermee. Prik gaatjes in de bodem en strooi wat paneermeel eroverheen.
- Verdeel gebakken groente over de bodem en scheur mozzarella in stukjes. Verdeel gedroogde ham in reepjes en giet het eiermengsel erbij. Bestrooi met oregano en doe de quiche 25 minuten in de oven.
- Serveer eventueel met een frisse salade.