Kippensoep een lekker medicijn bij verkoudheid en griep

Kippensoep een lekker medicijn bij verkoudheid en griep

Smulweb imageSmulweb

Bij verkoudheid en griep is kippensoep het juiste gerecht! Kook de soepkip en voeg onder andere gember, knoflook, ui, bouillonblokjes en kruiden toe. Laat dit minimaal vier uur trekken en voeg groenten aan toe. Haal al het vlees van de kip, voeg het terug aan de bouillon en maak het op smaak. Voeg peterselie toe voordat je serveert.

120 min bereiden

soep

10 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1 Pastinaak
  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kippensoep een lekker medicijn bij verkoudheid en griep op tafel.

  1. Spoel de soepkip goed af en zet die met voldoende water op het vuur (pan ongeveer voor ¾ vol). Breng aan de kook en draai het vuur laag zodat het nog een beetje borrelt. Haal eventueel schuim weg met een schuimspaan.
  2. Schil de gember, de knoflook en de ui. Snij de ui in grove stukken en hak de gember, de knoflook en de peper. Voeg dit samen met de kruidnagel, laurier, tijm en foelie toe.
  3. Voeg ook de bouillontabletten en maggiblokjes toe.
  4. Laat dit geheel minimaal 4 uur op een laag pitje staan om een goede bouillon te trekken en haal er dan de kip uit. Vis ook de laurierblaadjes, foelie, kruidnagels en tijmtakjes uit de bouillon (met een schuimspaan).
  5. Schil de aardappel, pastinaak, wortels en knolselderij, snijd dit allemaal in kleine blokjes en voeg dit toe aan de bouillon. Laat dit ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken en voeg dan de prei en gesneden bladselderij toe.
  6. Haal al het kippenvlees van de botten en doe dit ook weer terug in de pan.
  7. Vul de pan eventueel met meer water en maak de soep op smaak met peper, zout of meer bouillon/maggi.
  8. Voeg op het laatste moment de gesneden peterselie toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep