Bloemkool-mosterdsoep

Bloemkool-mosterdsoep

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk romige Bloemkool-mosterdsoep met krokante spekjes. De soep is eenvoudig te bereiden en staat binnen 30 minuten op tafel. Perfect als voorgerecht of lunchgerecht, zeker als je van mosterd houdt!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Bloemkool-mosterdsoep op tafel.

  1. Snijd de ui in halve ringen en de bloemkool in roosjes.
  2. Bak de ui glazig in wat olie of boter. Voeg de bloem toe en laat 1 minuut meebakken.
  3. Voeg de bloemkoolroosjes en de bouillon toe en breng aan de kook.
  4. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  5. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan zonder olie of boter.
  6. Als de spekjes krokant zijn, laat je ze uitlekken op wat keukenpapier.
  7. Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel.
  8. Roer met een garde de mosterd door de soep.
  9. Voeg bij het opdienen de spekblokjes toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees