- 1250 g Kippenvleugels
- 4 g Rozemarijn, vers
- 15 g Tapiocameel
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Slowcooker pollo cacciatore op tafel.
- Kruid de stukken kip met peper en zout. Doe de kip in een kom en voeg 2 blaadjes laurier, 2 takjes rozemarijn, en een gekneusd teentje knoflook toe. Dek de kip af met de wijn en laat het geheel ten minste een uur, maar bij voorkeur een hele nacht, marineren in de koelkast.
- Vis de stukken kip de volgende dag uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Leg de kip in een schone kom en strooi er wat tapiocameel overheen. Schud het teveel aan tapioca eraf.
- Verhit een braadpan op het vuur en voeg de eetlepels kokosvet toe. Bak de stukken kip tot ze rondom een beetje bruin zijn. Haal de kip uit de pan en leg ze in de slowcooker.
- Bak de knoflookplaatjes zachtjes in de pan tot ze goudbruin zijn. Voeg de ansjovisjes toe en laat ze smelten in de pan terwijl je voortdurend roert. Doe dan de olijven, tomaten (in stukken gedrukt met een houten lepel) en de overgebleven marinade in de pan. Breng de inhoud van de pan aan de kook totdat de alcohol uit de wijn is verdampt.
- Schenk de inhoud van de pan over de stukken kip in de slowcooker. Zet de slowcooker 5 uur op low.