Knolselderij roomsoep op gerookte wijze

Knolselderij roomsoep op gerookte wijze

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke knolselderij roomsoep op gerookte wijze. De gerookte selderij en zalm net van de BBQ, met boter, sjalotten en knoflook zachtjes gekookt in bouillon en room. Afgemaakt met mierikswortel, citroensap en op smaak gebracht met zout, peper uit de molen en nootmuskaat. Perfect voor de BBQ-liefhebber!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 350 g Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Knolselderij roomsoep op gerookte wijze op tafel.

  1. De BBQ voorverwarmen op indirecte hitte op 200 graden. Leg de rookhoutsnippers op de houtskool of in de smokerbox.
  2. Schil de selderij en snijd deze in plakken van 0,5 cm. Wrijf ze in met olie en kruid met zout en suiker. Rook de selderij ongeveer 25 minuten op indirecte wijze (bij houtskool BBQ het ventilatierooster van het deksel 3/4 sluiten).
  3. Snijd de gerookte selderij in kleine blokjes. Smelt boter in de pan en fruit de sjalotten en knoflook (niet bruinen). Voeg de selderijblokjes toe, gevolgd door de bouillon en room. Laat dit zachtjes koken tot de selderij gaar is.
  4. Voeg mierikswortel en citroensap toe. Mix alles zeer fijn met de blender of staafmixer. Breng opnieuw aan de kook en breng op smaak met zout en peper uit de molen en nootmuskaat.
  5. Serveer de soep met gerookte zalm van de cederplank, ook bereidt op de BBQ.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Knolselderij