- 500 g Lamsschenkel
- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Harira (soep van kikkererwten lamsvlees en koriander) op tafel.
- Verhit de olijfolie in een pan met zware bodem of een bouillonpan en fruit de uien en knoflook gedurende 2 minuten op middelhoog vuur.
- Doe het lamsvlees bij het uienmengsel en bak op middelhoog vuur gedurende 4-5 minuten bruin.
- Voeg de specerijen toe aan het mengsel, samen met het laurierblad. Blijf roeren tot het geheel gaat geuren.
- Voeg de tomatenpuree toe en roer het mengsel al roerend 2 minuten door.
- Roer de bouillon, kikkererwten, tomaten en gehakte koriander erdoor en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat het mengsel met deksel op de pan en onder af en toe roeren ongeveer 2 uur zachtjes sudderen, totdat het vlees gaar is.
- Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
- Verdeel de soep over enkele kommen en garneer met wat olijfolie, koriander en enkele olijven.
- Serveer met geroosterd pitabrood.