Harira (soep van kikkererwten lamsvlees en koriander)

Harira (soep van kikkererwten lamsvlees en koriander)

Smulweb imageSmulweb

Een rijke, aromatische Marokkaanse soep van lamsvlees, kikkererwten en koriander. Bereid met tomatenpuree, ui, laurierblad, en een specerijenmengsel. Geserveerd met geroosterd pitabrood. Ideaal voor een hartverwarmende maaltijd.

120 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Lamsschenkel
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Harira (soep van kikkererwten lamsvlees en koriander) op tafel.

  1. Verhit de olijfolie in een pan met zware bodem of een bouillonpan en fruit de uien en knoflook gedurende 2 minuten op middelhoog vuur.
  2. Doe het lamsvlees bij het uienmengsel en bak op middelhoog vuur gedurende 4-5 minuten bruin.
  3. Voeg de specerijen toe aan het mengsel, samen met het laurierblad. Blijf roeren tot het geheel gaat geuren.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en roer het mengsel al roerend 2 minuten door.
  5. Roer de bouillon, kikkererwten, tomaten en gehakte koriander erdoor en breng het geheel aan de kook.
  6. Zet het vuur lager en laat het mengsel met deksel op de pan en onder af en toe roeren ongeveer 2 uur zachtjes sudderen, totdat het vlees gaar is.
  7. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
  8. Verdeel de soep over enkele kommen en garneer met wat olijfolie, koriander en enkele olijven.
  9. Serveer met geroosterd pitabrood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Vlees Kruiden Kikkererwt