- 0.5 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Oosterse gemarineerde zalmfilet met een pittige korst uit de oven op tafel.
- Bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Meng de sojasaus met de sherry en 1 eetlepel sesamolie. Bestrijk de zalmfilets aan beide zijden met dit mengsel en laat ze plm. 30 minuten marineren.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de korsten van het brood en verkruimel het brood. Meng het broodkruim met de lente-ui, rode peper, knoflook, sesamzaad en 1 eetlepel sesamolie. Verdeel het broodkruim over de zalmfilets en druk goed aan.
- Zet de zalm naast elkaar in de ovenschaal en bak de zalm plm. 12 - 15 minuten in het midden van de oven. (Beetje afhankelijk van de dikte van de zalm, prik er tussentijds even met een vork in. Geen weerstand dan is de zalm klaar).
- Serveer de zalm met nog een lepel marinade en geniet van de heerlijk sappige zalm.