Oosterse gemarineerde zalmfilet met een pittige korst uit de oven

Oosterse gemarineerde zalmfilet met een pittige korst uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Oosterse gemarineerde zalmfilet met een pittige korst uit de oven. Gemarineerd met sojasaus, sherry en sesamolie, vervolgens bestrooid met een mengsel van broodkruim, lente-ui, rode peper, knoflook en sesamzaad, en daarna gebakken in de oven tot perfectie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Oosterse gemarineerde zalmfilet met een pittige korst uit de oven op tafel.

  1. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Meng de sojasaus met de sherry en 1 eetlepel sesamolie. Bestrijk de zalmfilets aan beide zijden met dit mengsel en laat ze plm. 30 minuten marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Snijd de korsten van het brood en verkruimel het brood. Meng het broodkruim met de lente-ui, rode peper, knoflook, sesamzaad en 1 eetlepel sesamolie. Verdeel het broodkruim over de zalmfilets en druk goed aan.
  4. Zet de zalm naast elkaar in de ovenschaal en bak de zalm plm. 12 - 15 minuten in het midden van de oven. (Beetje afhankelijk van de dikte van de zalm, prik er tussentijds even met een vork in. Geen weerstand dan is de zalm klaar).
  5. Serveer de zalm met nog een lepel marinade en geniet van de heerlijk sappige zalm.
eet smakelijk