Gevulde avocado met zalm van pauline

Gevulde avocado met zalm van pauline

Smulweb imageSmulweb

Een op avocado gebaseerd gerecht boordevol zalm. Een geweldig voorgerecht. Avocado's zijn uitgekleed en gevuld met uitjes, zalm, crème fraîche en citroensap. Breng op smaak en serveer als een starter!

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gevulde avocado met zalm van pauline op tafel.

  1. Snijd de avocado's doormidden en verwijder de pit.
  2. Snijd de avocado's kruislings in met een mes, zodat er blokjes ontstaan. Zorg ervoor dat je niet door de schil heen snijdt, want die heb je nodig voor de opmaak.
  3. Verwijder de blokjes voorzichtig met een lepel en stop ze in een kom.
  4. Pel en snipper het uitje en voeg deze bij de avocado.
  5. Snijd de zalm in stukjes en voeg dit bij de avocado.
  6. Voeg de crème fraîche en het sap van een halve citroen toe. Hak de bieslook fijn en voeg dit bij de massa.
  7. Breng de vulling op smaak met peper (en zout) en meng het voorzichtig door elkaar.
  8. Schep de vulling in de lege avocado schillen. Tip: Wacht niet te lang met het serveren van de avocado's, dan worden ze namelijk bruin en dat ziet er minder lekker uit. Let op: de gerookte zalm is al zout, dus extra zout is niet nodig.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Avocado