Melanzane alla parmigiana (kruidige aubergine)

Melanzane alla parmigiana (kruidige aubergine)

Smulweb imageSmulweb

Melanzane alla parmigiana, een kruidig Italiaans gerecht met aubergine, tomatensaus en kaas. Bak de aubergine in de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Laagjes aubergine, mozzarella, pecorino en tomatensaus in de ovenschaal en afbakken in de oven. Buon appetito!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Melanzane alla parmigiana (kruidige aubergine) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer een 1/2 cm dik en bestrooi ze met een beetje zout.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de steeltjes van de basilicum fijn en houd de blaadjes apart. Ris de oregano van de steeltjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook ca 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak zachtjes mee voor ca 2 minuten. Voeg de oregano en basilicumsteeltjes toe en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes erbij met wat peper en zout en verwarm de saus 10 minuten op een laag vuur.
  4. Verhit olie in een 2e pan en bak de plakken aubergine in ca 5 minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  5. Snijd de mozzarella in plakken en rasp de pecorino. Proef of de tomatensaus voldoende op smaak is en voeg nog wat extra peper en zout toe naar smaak.
  6. Schep een flinke lepel saus in een ovenschaal en leg er een laagje aubergine op. Verdeel hier mozzarella en pecorino over. Bestrooi met basilicumblaadjes en schep er weer een laagje saus over. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met aubergine en bestrooi deze nog eens rijkelijk met pecorino.
  7. Verwarm de parmigiana di melanzane ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Laat het een beetje afkoelen voor je het aansnijdt. Buon appetito!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Aubergine