- 880 g Tijgergarnalen
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Portugees - camaroes fritos com cerveja - gebakken gambas met bier op tafel.
- Bestrooi de garnalen met wat zout en zet ze even apart.
- Doe de olie met de boter, knoflook, laurier en piri piri olie in de wok en laat het goed doorwarmen. Als de knoflook bruin wordt, doe je er de garnalen bij. Flink omschudden of omscheppen.
- Wanneer de meeste garnalen roze zijn geworden, giet je er het biertje bij. Laat het vuur hoog staan en bak alles goed door.
- Als de garnalen zich allemaal hebben dubbelgevouwen, neem je ze uit de pan met een schuimspaan. Houd ze even warm in de schaal (onder folie of in een lauwwarme oven).
- Neem nu de knoflook en laurier uit de jus en laat het vocht nog zeker 5 minuten inkoken tot ongeveer het halve volume. Proef of er nog zout of piri piri bij moet en schenk de jus over de garnalen.
- Dien de garnalen op met eventueel wat citroen en (stok)brood.