Geroosterd buikspek

Geroosterd buikspek

Smulweb imageSmulweb

Mals buikspek gemarineerd in Chinese vijfkruidenpoeder, wijn en hoisinsaus. Geroosterd in de oven op 200°C gedurende 30 min, bestrooid met zeezout en daarna een uur geroosterd op 175°C, en tot slot 30 min op 210°C. Het vel is perfect krokant en het vlees sappig. Heerlijk met wat rijst en groenten!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water
  • 1 el Shaohsing rijstwijn

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Geroosterd buikspek op tafel.

  1. Snijd het vel (zwoerd) van het spek in met een scherp mes om de 2 cm. Snijd alleen het vel en niet het vlees. Leg het vlees op een rooster of in een braadslede en overgiet de kant met de zwoerd met het kokende water. Dep het vlees goed droog met keukenpapier.
  2. Meng het Chinese 5 kruidenpoeder met de wijn en de hoisinsaus en wrijf deze marinade over de vleeskant van het spek. Leg de spek met het vel naar boven in een schone en droge braadslede en zorg dat de vel marinade vrij is. Bedek de slede met plasticfolie en laat tot bereiding volgende dag marineren.
  3. Haal het buikspek uit de koelkast en dep nogmaals het vel goed droog met keukenpapier. Leg het in de slede met een scheutje water erbij. Verwarm de oven op 200C en zet de slede in het midden van de oven voor 30 minuten (totdat het vel wat bruin is gekleurd).
  4. Bestrooi rijkelijk met grof zeezout. Zet de oven op 175C en braad het spek ongeveer nog een uur. Check regelmatig of er wat water bij moet (pas op dat je het vel niet nat maakt).
  5. Zet de oven na 1 uur op 210C en bak het spek nog ongeveer 30 minuten. Haal het spek uit de oven en laat het een kwartiertje afkoelen.
  6. Snijd plakken via de inkepingen of gebruik een hakbijl.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees