Dongpo (chinees gestoomd buikspek)

Dongpo (chinees gestoomd buikspek)

Smulweb imageSmulweb

Geniet van het heerlijke Dongpo buikspek; gestoomd en voorzien van een smaakvolle saus van onder andere sojasaus en gember. Perfect om samen te delen met vrienden of familie!

120 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 ml Water
  • 500 ml Water
  • 80 g Shaohsing rijstwijn

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Dongpo (chinees gestoomd buikspek) op tafel.

  1. Verhit wat olie in een wok en bak zachtjes de bosui, gember en knoflook een paar minuten.
  2. Voeg de bruine suiker toe en laat dit smelten. Voeg nu de sojasausen toe alsmede de wijn. Breng dit aan de kook en zet dan het vuur uit en voeg 600 ml lauwwarm water toe. Roer dit goed door en zet opzij.
  3. Snijd het buikspek in grote stukken van ongeveer 4 bij 4 cm en leg deze op een rooster en giet hier kokend water overheen. Leg de stukjes buikspek met het vel naar beneden in een braadpan of andere stevige pan met deksel. Schenk de saus er overheen en breng aan de kook.
  4. Zet nu het vuur laag en laat dit 30 minuten stoven met het deksel op de pan (let op dat je pan niet te groot is anders staat het vocht te laag).
  5. Na 30 minuten draai je de stukjes spek om en stoof je het voor 3 uur waarbij je af en toe de spek bedruipt met de saus. Laat de deksel op een klein kiertje en controleer ook regelmatig of er nog genoeg vocht/saus in de pan zit. Giet anders een beetje warm water erbij (pas op voor spetteren).
  6. Na het stoven haal je voorzichtig de stukjes spek uit de pan. Zeef eventueel de gember en bosui eruit, ikzelf haal het met een vork eruit. Breng de saus weer aan de kook en voeg 1/2 el maïzena opgelost in beetje water aan de saus toe en laat dit even doorkoken tot er een dikke saus ontstaat. Doe het spek terug in de pan en zet het vuur uit.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees