Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Panna cotta - versie zonder gelatine op tafel.
- Doe de melk en de slagroom in een steelpan. Doe de zaadjes van een half vanillestokje hierbij en voeg ook het uitgeschraapte vanillestokje toe. Voeg de kristalsuiker en snufje zout toe. Breng het geheel al roerende aan de kook.
- Doe het vuur uit en laat alles tot kamertemperatuur afkoelen. Verwijder het vanillestokje. Voeg de eidooiers in het steelpannetje en roer alles met de garde goed door. Doe het geheel in 4 vormpjes met elk een inhoud van 175 ml.
- Doe de vormpjes in een kleine ovenschaal en doe kokend water in de ovenschaal zodat de vormpjes tot ¾ in het water staan. Kook de panna cotta 60 minuten in een voorverwarmde oven op 140°C. De panna cotta is nu redelijk stevig en heeft een goudkleurig bovenlaagje gekregen.
- Laat de vormpjes in de ovenschaal buiten de oven afkoelen. Doe de vormpjes, afgedekt met folie, daarna minstens 2 uur in de koelkast. Maak ondertussen de aardbeiensalsa.
- Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd de aardbeien in stukjes. Doe de aardbeien in een steelpannetje met 2 eetlepels poedersuiker en de sinaasappelschil en het sinaasappelsap. Zet de pan op een laag vuur, roer zodat de suiker smelt en de aardbeien zacht zijn.
- Doe een scherp mesje in een beker met warm water en snijd voorzichtig de panna cotta los uit de vormpjes. Doe het vormpje vervolgens in een bakje met warm water en stort de panna cotta op het bord. Lepel de aardbeiensalsa rondom de panna cotta op het bord.
- Panna Cotta kan 2-3 dagen in de vorm, bedekt met plasticfolie, in de koelkast bewaard worden.