Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Bibimbap op tafel.
- Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de wortel en komkommer in julienne en marineer ze in azijn (of bak de wortel kort met zout en serveer de komkommer rauw).
- Snijd het lente-uitje in ringetjes.
- Verhit olie in een pan en bak de champignons of shiitake met sojasaus en bruine suiker.
- Bak de spinazie (of andere groene bladgroente) lichtjes en breng op smaak met zout of een drupje sojasaus.
- Meng het rundergehakt met sojasaus, sesamolie, bruine suiker en geraspte knoflook. Laat het 30 minuten marineren en bak het daarna in olie tot het gaar is.
- Maak de saus door gochujang, sesamolie, bruine suiker, sojasaus en azijn te mengen.
- Vul een kom met rijst en verdeel de ingrediënten in cirkels over de rijst. Serveer de saus in het midden van de kom. Voeg eventueel een spiegeleitje toe.
- Roer voor het eten alle ingrediënten goed door elkaar en geniet van de bibimbap!