Bibimbap

Bibimbap

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke bibimbap met gemarineerde wortel en komkommer, champignons gebakken in sojasaus, gekruid rundvlees, saus van gochujang, sesamolie, bruine suiker, sojasaus en azijn. Garneer met een spiegeleitje. Serveer de ingrediënten in cirkels over de rijst en meng alles goed door elkaar.

45 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Bibimbap op tafel.

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de wortel en komkommer in julienne en marineer ze in azijn (of bak de wortel kort met zout en serveer de komkommer rauw).
  3. Snijd het lente-uitje in ringetjes.
  4. Verhit olie in een pan en bak de champignons of shiitake met sojasaus en bruine suiker.
  5. Bak de spinazie (of andere groene bladgroente) lichtjes en breng op smaak met zout of een drupje sojasaus.
  6. Meng het rundergehakt met sojasaus, sesamolie, bruine suiker en geraspte knoflook. Laat het 30 minuten marineren en bak het daarna in olie tot het gaar is.
  7. Maak de saus door gochujang, sesamolie, bruine suiker, sojasaus en azijn te mengen.
  8. Vul een kom met rijst en verdeel de ingrediënten in cirkels over de rijst. Serveer de saus in het midden van de kom. Voeg eventueel een spiegeleitje toe.
  9. Roer voor het eten alle ingrediënten goed door elkaar en geniet van de bibimbap!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst