- 1500 ml Water
- 1 Sereh / Citroengras
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Surinaamse pindasoep met ei knapperige tauge en lenteuitjes op tafel.
- Trek een lekkere bouillon van de kippendij (of kippenpoot) met de bouillonblokjes. Haal de kip uit de bouillon en snijd deze in kleine hapklare stukjes. Zet even apart.
- Verhit de olie in een pan. Bak hierin de sjalotsnippers, groene peper en knoflook 3 minuten.
- Voeg nu de koriander, kurkuma, komijn en tomatenpuree bij de sjalotsnippers en bak dit 2 minuten mee tot de kruiden gaan geuren. Af en toe roeren.
- Doe de stukjes kip en de fijngesneden prei erbij en bak deze zachtjes al omscheppend ook 2 minuten mee.
- Voeg de bouillon toe en breng dit samen met het laurierblad en de stengel sereh aan de kook.
- Roer de pindakaas los met 2 eetlepels van de bouillon en roer het mengsel door de soep. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Maak de soep op smaak met zout, peper, sambal badjak, ketjap manis, basterdsuiker en een beetje citroensap.
- Schep de soep in kommen of op borden en garneer de soep met de partjes hardgekookt ei, bladselderij, lente-uitjes en taugé.