Surinaamse pindasoep met ei knapperige tauge en lenteuitjes

Surinaamse pindasoep met ei knapperige tauge en lenteuitjes

Smulweb imageSmulweb

Deze Surinaamse pindasoep is een smaakvol gerecht met zachte stukjes kip, knapperige tauge en lente-uitjes. De combinatie van koriander, kurkuma, komijn en pindakaas maakt deze soep onweerstaanbaar!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1500 ml Water
  • 1 Sereh / Citroengras

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Surinaamse pindasoep met ei knapperige tauge en lenteuitjes op tafel.

  1. Trek een lekkere bouillon van de kippendij (of kippenpoot) met de bouillonblokjes. Haal de kip uit de bouillon en snijd deze in kleine hapklare stukjes. Zet even apart.
  2. Verhit de olie in een pan. Bak hierin de sjalotsnippers, groene peper en knoflook 3 minuten.
  3. Voeg nu de koriander, kurkuma, komijn en tomatenpuree bij de sjalotsnippers en bak dit 2 minuten mee tot de kruiden gaan geuren. Af en toe roeren.
  4. Doe de stukjes kip en de fijngesneden prei erbij en bak deze zachtjes al omscheppend ook 2 minuten mee.
  5. Voeg de bouillon toe en breng dit samen met het laurierblad en de stengel sereh aan de kook.
  6. Roer de pindakaas los met 2 eetlepels van de bouillon en roer het mengsel door de soep. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
  7. Maak de soep op smaak met zout, peper, sambal badjak, ketjap manis, basterdsuiker en een beetje citroensap.
  8. Schep de soep in kommen of op borden en garneer de soep met de partjes hardgekookt ei, bladselderij, lente-uitjes en taugé.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Pindasoep