Thaise garnalen met noedels

Thaise garnalen met noedels

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze smaakvolle Thaise garnalen met noedels. Marineer de garnalen met limoensap, sojasaus en vissaus. Voeg groene currypasta toe en roerbak de garnalen met rode peper, citroengras en knoflook, voeg maiskolfjes, kokosmelk en gegaarde noedels toe. Serveer met koriander, lente-ui en limoenschijfjes.

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.3333333333 Rode peper
  • 1 Sereh / Citroengras
  • 1 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Thaise garnalen met noedels op tafel.

  1. Maak een marinade van het limoensap, de sojasaus en de vissaus. Marineer de ontdooide garnalen gedurende 5 minuten in de marinade. Haal de garnalen vervolgens uit de marinade en dep ze droog. Voeg 1 eetlepel groene currypasta toe aan de marinade.
  2. Kook ondertussen de noedels.
  3. Verhit de wok en voeg 1 eetlepel olie en 1 theelepel sesamolie toe. Voeg rode peper, citroengras en knoflook toe en roer goed door.
  4. Roerbak de garnalen in de wok tot ze roze kleuren, ongeveer 2 minuten. Schep ze vervolgens uit de pan.
  5. Voeg de overgebleven 2 eetlepels olie toe aan de wok en verhit deze goed. Voeg de maiskolfjes toe en roerbak gedurende een half minuutje.
  6. Voeg de marinade toe en laat het geheel nog eens 30 seconden pruttelen.
  7. Voeg garnalen en kokosmelk toe en schep alles goed door. Voeg de gegaarde noedels toe en meng nogmaals goed.
  8. Serveer op borden en garneer met koriander, lente-ui en limoenschijfjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels