Met gehakt gevulde koolrolletjes met tomatensaus en gele rijst

Met gehakt gevulde koolrolletjes met tomatensaus en gele rijst

Smulweb imageSmulweb

Met gehakt gevulde koolrolletjes met tomatensaus en gele rijst is een onweerstaanbaar gerecht. De koolrolletjes worden gevuld met gehakt en zijn bedekt met tomatensaus en geraspte kaas, en worden vervolgens gebakken in de oven. Serveer het met de heerlijk smakende gele rijst. Eet smakelijk!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Met gehakt gevulde koolrolletjes met tomatensaus en gele rijst op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snipper de ui, snijd de prei in kleine kwart ringetjes, snijd de stengel bleekselderij in kleine blokjes en plet en snijd de knoflook.
  3. Maak de tomatensaus: verhit een paar flinke lepels (kokos)olie in een pan en fruit hierin 2/3 van de ui tot het glazig wordt. Voeg de prei en bleekselderij toe, gevolgd door de tomatenblokjes of passata, knoflook en een scheutje gembersiroop. Maak 250 ml groentebouillon met kokend water en voeg dit toe aan de tomatensaus. Voeg naar smaak tijm, peper en zout toe. Laat de saus pruttelen op een laag vuurtje.
  4. Breng een grote pan met water aan de kook.
  5. Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de kool en was het overige blad. Haal het blad los van de stronk.
  6. Kook de bladeren 1 à 2 minuten zodat ze wat slapper worden. Laat de bladeren uitlekken en afkoelen.
  7. Maak het gehaktmengsel: meng het gehakt, 1/3 van de gesnipperde ui, kokosmeel (of paneermeel), ei, cayennepeper, paprikapoeder, peper, zout en 2 tot 4 el van de tomatenblokjes of passata in een kom. Voeg eventueel geroosterde pijnboompitten of rozijnen toe.
  8. Rol bolletjes gehakt in de koolbladeren, ter grootte van een pingpongbal. Leg de rolletje in een ovenschaal.
  9. Giet de tomatensaus over de rolletjes en bestrooi met geraspte kaas.
  10. Bak het geheel 40 minuten in de voorverwarmde oven op 190 graden tot het gehakt gaar is. Strooi eventueel nog wat geroosterde pijnboompitten eroverheen.
  11. Kook gele rijst volgens de instructies en serveer het bij de ovenschotel.
  12. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen Rijst