Coq au vin klassiek

Coq au vin klassiek

Smulweb imageSmulweb

Een echte klassieker, deze Coq au Vin! Smaakvol en bevat bonnes vitamines. Sjalotjes, spekjes, wortelen en champignons in combinatie met kippendijen in een rode wijnsaus zorgen voor een stoverij die je doet smelten.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Haan
  • 2 takjes Tijm (takje)
  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Coq au vin klassiek op tafel.

  1. Smelt wat boter in een pan en stoof de sjalotjes glazig. Voeg de spekblokjes toe en bak ze even mee. Haal sjalotjes en spek uit de pan en leg ze even opzij.
  2. Smelt wat boter in een stoofpan met dikke bodem, voeg de stukken gevogelte toe en bak ze aan alle zijden bruin.
  3. Voeg sjalotjes, spek, knoflook en wortelen aan het stoofpotje toe en kruid met tijm, laurier, peper en zout. Strooi de bloem erover en laat even meebakken.
  4. Giet de wijn en de kippenbouillon erbij en laat een uur met deksel op een zacht vuurtje sudderen.
  5. Voeg de kastanjechampignons toe en laat nog 15 minuten stoven. Controleer of alles goed gaar is.
  6. Bind de saus eventueel met wat maïzena.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Haan Coq au vin