Volkoren brood met walnoten rozijnen en zonnebloempitten

Volkoren brood met walnoten rozijnen en zonnebloempitten

Smulweb imageSmulweb

Bak een heerlijk volkorenbrood met walnoten, rozijnen en zonnebloempitten. Een perfecte start van de dag. Maak van de ingrediënten een soepel deeg, voeg de noten toe en laat vervolgens het deeg rijzen op een warme plek. Bak het brood op 225°C, verlaag temperatuur tot 175°C en bak het verder tot het brood hol klinkt! Eet smakelijk!

120 min bereiden

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Water
  • 75 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Volkoren brood met walnoten rozijnen en zonnebloempitten op tafel.

  1. Maak van alle ingrediënten een glad en soepel deeg. Kneed het deeg 10 minuten. Voeg op het laatst de noten toe en meng goed door.
  2. Laat het deeg 30 minuten rijzen in een bak, afgedekt met plastic folie, op een warme plaats totdat het deeg in volume is verdubbeld. Bijvoorbeeld in de oven op lage temperatuur.
  3. Haal het deeg uit de kom en kneed het nog even door om de lucht eruit te halen. Leg een bakpapier op de bakplaat en vorm het deeg in een ovaal. Vorm verder tot een mooi vloerbrood. Leg eventuele naden onderop.
  4. Laat het brood 1 uur narijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 225°C.
  6. Plaats het brood 15 minuten in de oven op 225°C en verlaag dan de temperatuur tot 175°C en bak het brood verder in 45 minuten gaar. Het is gaar als het brood hol klinkt wanneer je erop klopt.
  7. Laat het brood afkoelen op een rooster. Geniet van het heerlijke en gezonde brood! Eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood