Bereidingswijze
Zet in 15 stappen deze heerlijke Gekruide zuurkool met rookworst op tafel.
- Smelt 50 g boter in een pan en bak het karwijzaad ½ minuut.
- Voeg de ui en suiker toe en bak ze op laag vuur ± 15 minuten tot het begint te kleuren, schep regelmatig om.
- Schenk het bier en de bouillon in de pan en voeg de zuurkool, kruidnagels, jeneverbessen en steranijs toe.
- Breng alles aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat het gerecht ± 1 uur en 30 minuten zachtjes stoven.
- Neem de laatste 30 minuten de deksel van de pan, zodat de zuurkool langzaam droog kan koken, schep regelmatig om.
- Verwijder de kruidnagel en de steranijs.
- Maak intussen de aardappelpuree.
- Kook de aardappels in ± 20 minuten gaar in weinig water met een beetje zout.
- Houd de deksel op de pan tijdens het koken en warm de rookworst de laatste 10 minuten mee.
- Verhit intussen in een steelpan 50 g boter en melk tot de melk kookt.
- Neem de rookworst uit de pan, giet de aardappels af en doe ze terug in de hete pan.
- Stamp de aardappels fijn en roer de hete melk en boter erdoor.
- Breng de puree op smaak met zout, peper en de nootmuskaat.
- Serveer de zuurkool met de aardappelpuree en een stuk rookworst.
- Lekker met grove mosterd en gebakken spek.