Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Krokante aardappels met rozemarijn en honing en gorgonzola op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak diepe inkepingen over de breedte van elke aardappel, met telkens 1–2 mm ertussen.
- Snijd de inkepingen tot twee derde in het aardappelvlees.
- Vul enkele inkepingen met rozemarijnnaaldjes.
- Verdeel de blokjes boter over een grote braadslee en druppel ook de olijfolie over de bodem.
- Schuif de braadslee in de oven en wacht tot de boter na een paar minuten smelt.
- Leg dan de aardappels er voorzichtig in.
- Rooster ze in 50–60 minuten goudbruin, gaar en krokant.
- Bedruip ze ondertussen een paar keer met de boter en olie uit de braadslee en keer ze regelmatig.
- Druppel een beetje honing over de aardappels en rooster ze nog eens 5 minuten in de oven.
- Doe de aardappels over op een schaal. Verkruimel de gorgonzola erover en serveer het geheel warm.