Bonensalade met witlof appel geitenkaas en limoen-yoghurtdressing

Bonensalade met witlof appel geitenkaas en limoen-yoghurtdressing

Smulweb imageSmulweb

Frisse bonensalade met witlof, appel, geitenkaas en een heerlijke limoen-yoghurtdressing. Op een bedje van witlofblaadjes en gevuld met o.a. sinaasappelpartjes en walnoten.

10 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 310 g zak Bonduelle bonenmix (diepvries, 300 g)
  • 50 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bonensalade met witlof appel geitenkaas en limoen-yoghurtdressing op tafel.

  1. Snijd de onderkant van de witlof en haal de harde kern eruit. Snijd 2 struikjes witlof in reepjes en haal van de derde de blaadjes los. Verdeel de blaadjes over een schaal (of 4 borden).
  2. Snijd de schil dik van de sinaasappel af en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de appel in dunne partjes.
  3. Meng de witlofreepjes, bonen, sinaasappel- en appelpartjes en schep dit over de blaadjes witlof. Verdeel de geitenkaas en walnoten erover.
  4. Maak een dressing door de mayonaise, yoghurt en limoensap te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schenk de dressing over de salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Groente Fruit Kaas Bonensalade Witlof Appel