Gestoofde kalfswangen met hutspot

Gestoofde kalfswangen met hutspot

Smulweb imageSmulweb

Gestoofde kalfswangen met hutspot. Het vlees in rode wijn sudderen met laurier en kruidnagel heeft een mooie diepe smaak en het valt haast van het bot. Hutspot van pastinaak, wortel en ontbijtkoek maken dit een echt winters gerecht. Het perfecte gerecht om indruk te maken op familie en vrienden.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Kalfswang
  • 2 Pastinaak
  • 2 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Gestoofde kalfswangen met hutspot op tafel.

  1. Verhit een klont boter in een pan waar een deksel op past.
  2. Wrijf de kalfswangen goed in met peper en zout. Voeg de twee gesnipperde uien en de drie tenen gehakte knoflook toe aan de gesmolten boter. Voeg ook de kalfswangen toe en braad ze 1 minuut per kant.
  3. Blus af met rode wijn en breng aan de kook. Zet het vuur op de laagste stand en voeg de bouillon toe. Voeg de laurier en kruidnagelpoeder toe. Leg de deksel op de pan en laat 6 uur sudderen.
  4. Schil de pastinaken en snijd in blokken. Kook ze in 10 minuten gaar. Giet het water af en pureer de pastinaken samen met 100 ml melk en peper en zout tot een puree. Haal de puree door een zeef zodat de puree nog zachter van structuur is.
  5. Verwarm de oven voor op 140 graden. Leg de plakken ontbijtkoek op een bakplaat en rooster ze in 10 minuten krokant. Hol de hele uien uit met een lepeltje. Vul de uien met gorgonzola en zet ze in een ovenschaal met 100 ml witte wijn en 100 ml water. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in de oven voor 40 minuten.
  6. Leg 8 teentjes knoflook in een stuk aluminiumfolie en vouw het aan de bovenkant dicht. Leg ook in de oven en rooster ze in 40 minuten zacht. Schil de wortel en snijd de wortel in kleine blokjes. Kook de wortelen in een bodempje water voor 5-6 minuten beetgaar. Giet af en roer er een klein klontje boter door en houd warm.
  7. Haal de knoflook uit de oven en verwijder de aluminiumfolie van de schaal met uien. Zet de grill aan van de oven en laat de uien nog 10 minuten grillen zodat de kaas een mooi bruin korstje krijgt.
  8. Giet het vocht van de kalfswangen door een zeef in een steelpan. Kook tot eenderde in op hoog vuur. Houd de kalfswangen ondertussen warm in de pan met deksel erop.
  9. Maak de borden op door op elk bord een streep pastinaakpuree te dresseren. Leg daar een vierkantje wortelblokjes bovenop. Leg op elk wortelvierkant een stuk kalfswang. Leg op elke kalfswang 2 gepofte knoflooktenen. Leg er een gevulde ui naast. Leg de geroosterde ontbijtkoek erbij. Maak af met de ingekookte saus en geef de rest van de saus er aan tafel bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Hutspot