Oliebollen met stoofpeertjes vulling en witte chocolade

Oliebollen met stoofpeertjes vulling en witte chocolade

Smulweb imageSmulweb

Laat de olie maar pruttelen! Deze oliebollen met stoofpeertjes en witte chocolade zijn zo lekker, je wilt ze het liefst het hele jaar door. Het geheim van deze oliebollen is de vulling. Eenmaal geproefd, wil je niet anders meer.

60 min bereiden

tussendoortje

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 350 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Oliebollen met stoofpeertjes vulling en witte chocolade op tafel.

  1. Laat de rozijnen en krenten een uurtje weken en haal ze door een zeef.
  2. Meng water en bier in beslagkom, doe de gist erbij en roer goed.
  3. Doe de bloem erbij en mix met een mixer (of garde) tot een glad beslag.
  4. Snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes, hak de helft van de chocolade in kleine stukjes en voeg samen met de appel, kaneel, suiker, zout en citroensap. Meng dit door het beslag.
  5. Dek de kom af en laat 1 uur rijzen.
  6. Laat de olie op 190 graden komen en knijp met een ijsschep de bollen.
  7. Frituur de bollen 6-8 minuten (ongeveer 4 minuten per kant) en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  8. Smelt de andere helft van de chocolade au bain-marie en versier hiermee de oliebollen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Gebak Oliebollen Stoofpeertjes Chocolade Chocolade maken