- 350 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Oliebollen met stoofpeertjes vulling en witte chocolade op tafel.
- Laat de rozijnen en krenten een uurtje weken en haal ze door een zeef.
- Meng water en bier in beslagkom, doe de gist erbij en roer goed.
- Doe de bloem erbij en mix met een mixer (of garde) tot een glad beslag.
- Snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes, hak de helft van de chocolade in kleine stukjes en voeg samen met de appel, kaneel, suiker, zout en citroensap. Meng dit door het beslag.
- Dek de kom af en laat 1 uur rijzen.
- Laat de olie op 190 graden komen en knijp met een ijsschep de bollen.
- Frituur de bollen 6-8 minuten (ongeveer 4 minuten per kant) en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
- Smelt de andere helft van de chocolade au bain-marie en versier hiermee de oliebollen.