Bereidingswijze
Zet in 16 stappen deze heerlijke Tagliatelle met zalm courgette en tomaatjes op tafel.
- Verwarm de oven voor op 150 graden (liefst met grill stand erbij).
- Schil en snijd de courgette in blokjes, niet te dun anders wordt het "papperig".
- Leg de blokjes courgette in een ovenschaal / bakplaat en besprenkel de courgette met wat olie. Gebruik knoflook olijfolie of gewone olijfolie en voeg knoflook toe als je dat lekker vindt.
- Bestrooi de courgette blokjes met oregano (naar smaak) en wat zout en peper.
- Zet de ovenschaal in de oven en rooster de courgette ongeveer 10-15 minuten (ze moeten niet slap worden).
- Snijd de zalmmoot in blokjes.
- Zet water op voor de tagliatelle (zie verpakking).
- Verhit een bakpan en voeg wat olijfolie/kokosolie toe als deze warm is.
- Voeg de blokjes zalm toe en bak ze.
- Snijd ondertussen wat kleine tomaatjes door de helft.
- Kook de tagliatelle zoals vermeld op de verpakking.
- Blus de zalm af met 100 ml kookvocht uit de pan met de pasta.
- Voeg de inhoud van het bakje Philadelphia in de pan met de zalm toe.
- Zet het vuur laag en voeg wat bieslook toe naar smaak. Laat het sausje geleidelijk wat indikken.
- Giet de tagliatelle af en voeg dit toe aan de zalm.
- Voeg ook de courgette uit de oven en tomaatjes toe. Serveer met wat citroen on the side en eventueel nog wat peper/zout indien nodig.