Tagliatelle met zalm courgette en tomaatjes

Tagliatelle met zalm courgette en tomaatjes

Smulweb imageSmulweb

Tagliatelle met zalm, courgette en tomaatjes! De - al zeggen we het zelf - perfecte combinatie van smaken die elkaar nog lekkerder maken! Geef de zalm een heerlijke twist en geniet van deze maaltijd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 16 stappen deze heerlijke Tagliatelle met zalm courgette en tomaatjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden (liefst met grill stand erbij).
  2. Schil en snijd de courgette in blokjes, niet te dun anders wordt het "papperig".
  3. Leg de blokjes courgette in een ovenschaal / bakplaat en besprenkel de courgette met wat olie. Gebruik knoflook olijfolie of gewone olijfolie en voeg knoflook toe als je dat lekker vindt.
  4. Bestrooi de courgette blokjes met oregano (naar smaak) en wat zout en peper.
  5. Zet de ovenschaal in de oven en rooster de courgette ongeveer 10-15 minuten (ze moeten niet slap worden).
  6. Snijd de zalmmoot in blokjes.
  7. Zet water op voor de tagliatelle (zie verpakking).
  8. Verhit een bakpan en voeg wat olijfolie/kokosolie toe als deze warm is.
  9. Voeg de blokjes zalm toe en bak ze.
  10. Snijd ondertussen wat kleine tomaatjes door de helft.
  11. Kook de tagliatelle zoals vermeld op de verpakking.
  12. Blus de zalm af met 100 ml kookvocht uit de pan met de pasta.
  13. Voeg de inhoud van het bakje Philadelphia in de pan met de zalm toe.
  14. Zet het vuur laag en voeg wat bieslook toe naar smaak. Laat het sausje geleidelijk wat indikken.
  15. Giet de tagliatelle af en voeg dit toe aan de zalm.
  16. Voeg ook de courgette uit de oven en tomaatjes toe. Serveer met wat citroen on the side en eventueel nog wat peper/zout indien nodig.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Tagliatelle met zalm