Romige venkelsoep met kaas

Romige venkelsoep met kaas

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke romige venkelsoep met kaas. Met een mix van kruiden, gember, knoflook en arachideolie kan het bijna niet misgaan. Giet er wat bouillon of water over en laat de soep 20 minuten pruttelen. Roer wat room en geraspte kaas eronder en serveer met een stukje vis, kipfilet of spekjes!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige venkelsoep met kaas op tafel.

  1. Snijd het groen van de venkelknollen en bewaar wat voor de afwerking. Snijd de venkelknollen open en verwijder de harde kern en de stengels. Snijd de rest in reepjes.
  2. Stoof de ui glazig in wat arachideolie met harissa. Laat de gember, knoflook en pepertje ook even meestoven.
  3. Voeg de venkelreepjes, aardappelblokjes en de genoemde kruiden toe. Bak alles licht aan totdat de venkel wat geslonken is.
  4. Giet de bouillon of het water erover en laat de soep ongeveer 20 minuten stilstaan. Je kunt de soep zo laten of wat grover stampen met een aardappelstamper.
  5. Voeg de room toe en breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. Als je harissa en pepertje gebruikt, is dit niet nodig. Zet het vuur uit en roer de geraspte kaas eronder.
  6. Hak het venkelgroen fijn en verdeel het eventueel over de in een kom verdeelde soep. Rasp tot slot nog wat Parmezaanse kaas over de soep.
  7. Serveer met een stukje vis, kipfilet of spekjes. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kaas