Mini garnaalkroketjes

Mini garnaalkroketjes

Smulweb imageSmulweb

Zeg 'gracias' tegen deze verrukkelijke mini garnaalkroketjes. Een smaakvolle roux van boter, bloem en jus, gevuld met garnaaltjes en kaas is de perfecte kleine snack voor bij de borrel. Geserveerd met gefrituurde peterselie. Het water loopt je toch al in de mond?

45 min bereiden

amuse

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Mini garnaalkroketjes op tafel.

  1. Maak een roux van de boter en de bloem.
  2. Giet er de koude jus van de garnaalkoppen bij.
  3. Laat 10 minuten doorkoken om de bloemsmaak te verwijderen.
  4. Zet van het vuur en voeg er de gelatine, de garnaaltjes en de geraspte kaas bij.
  5. Spuit de bereiding in lange slierten met een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
  6. Snijd de slierten in stukjes van ongeveer 2 cm en paneer ze (eerst in eiwit en dan in het paneermeel).
  7. Bak de kroketjes ongeveer 3 minuten goudbruin in een frituurpan op 180°C.
  8. Serveer met wat gefrituurde peterselie.
eet smakelijk