Zacht gekruide marokkaanse wortelsoep met creme fraiche

Zacht gekruide marokkaanse wortelsoep met creme fraiche

Smulweb imageSmulweb

Proef de smaken van Marokko in de zachte en geurige wortelsoep. Creme fraiche geeft een romige smaak aan de soep. Garneer met gehakte peterselie.

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Honing
  • 50 ml Sinaasappelsap
  • 1 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zacht gekruide marokkaanse wortelsoep met creme fraiche op tafel.

  1. Verhit de olie in de pan.
  2. Bak de ui hierin even aan tot glazig.
  3. Voeg de wortelen, aardappelen, komijn en koriander toe en bak 2 minuten al omscheppend mee.
  4. Voeg de groentebouillon toe.
  5. Breng de soep aan de kook en laat plm. 20 tot 25 minuten koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn.
  6. Meng het sinaasappelsap door de soep.
  7. Breng de soep op smaak met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper.
  8. Garneer de soep met de crème fraîche en gehakte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep