Duitse kerststol met kwark rozijnen krenten abrikozen en amandelen

Duitse kerststol met kwark rozijnen krenten abrikozen en amandelen

Smulweb imageSmulweb

Deze Duitse kerststol met kwark, rozijnen, krenten, abrikozen en amandelen is hét ingrediënt om jouw kerstmenu dit jaar een Duitse twist te geven! Door de combinatie van verschillende ingrediënten is deze stol anders dan andere stollen. Maak hem op tijd en laat hem op smaak komen zo ontstaan de heerlijke speciale smaken van dit traditionele recept.

45 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Krenten
  • 50 g gedroogde sinaasappelschilletjes

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Duitse kerststol met kwark rozijnen krenten abrikozen en amandelen op tafel.

  1. Rozijnen, krenten, sinaasappelschilletjes en stukjes abrikozen avond tevoren in de rum zetten.
  2. Laat de kwark uitlekken in een zeef als deze erg nat is.
  3. Verwarm de oven voor op 250 graden boven- en onderwarmte (hetelucht: 200 graden).
  4. Meng bloem en bakpoeder door elkaar en doe in de kom van de keukenmachine.
  5. Voeg suiker, vanillesuiker, zout, amandelaroma, citroenrasp, kruidnagelen, kardamom, kaneelpoeder, eieren, boter, gemalen amandelen en kwark toe aan de bloem en kneed alle ingrediënten door elkaar.
  6. Leg het deeg op een vlakke onderlaag (aanrecht) en kneed de gemarineerde vruchten met het vocht door het deeg.
  7. Vorm van het deeg een kerststol (zie foto) door eerst een platte plak te maken en deze voor ongeveer de helft naar elkaar toe te vouwen.
  8. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de stol erop. Schuif de bakplaat in de goed voorverwarmde oven.
  9. Zet de oventemperatuur direct terug op 180 graden boven- en onderwarmte of 160 graden hetelucht.
  10. Bak de stol plm. 55 minuten in het midden van de oven.
  11. Haal de stol uit de oven en bestrijk deze met gesmolten boter terwijl hij nog warm is.
  12. Bestrooi de stol met de helft van de poedersuiker.
  13. Zodra de stol wat is afgekoeld nogmaals met gesmolten boter en de rest van de poedersuiker bestrooien.
  14. Pak de afgekoelde kerststol in folie en laat de stol een paar dagen rusten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kerst Zuivel Fruit Abrikozen