Zuurkoolschotel met zoete aardappel

Zuurkoolschotel met zoete aardappel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke zuurkoolschotel met zoete aardappel, spekblokjes en appeltjes uit de oven. Het geheel wordt afgeblust met een scheutje vet van de spekblokjes en bestrooid met kaneel. Een perfect comfort food-gerecht dat in samenwerking met Jumbo is gemaakt.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zuurkoolschotel met zoete aardappel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was, schil en snijd de zoete aardappel en kook ze in circa 10 minuten gaar. Stamp de aardappels tot een puree met een scheutje warme melk, peper en zout.
  3. Bak de spekblokjes met de gesnipperde uien, voeg het gehakt toe met kruiden naar eigen smaak en bak het rul. Giet het vet af en vang het op.
  4. Verdeel de zuurkool over een ovenschaal, schep het gehaktmengsel erop en daarna de aardappelpuree.
  5. Snijd de geschilde appels in plakjes en leg deze bovenop de puree. Bestrooi ze met kaneel en sprenkel er wat van het bakvet over.
  6. Bak de schotel ongeveer 20 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool Zoete aardappelen