Beenham met cranberrysaus

Beenham met cranberrysaus

Smulweb imageSmulweb

Beenham met cranberrysaus en gemengde gedroogde vruchten in een heerlijke honing-citroen saus. Verwarm de oven voor op 180 graden, wrijf het vlees in met zout en peper en bedek met de cranberry-appel sausmix. Laat de beenham sudderen in de oven voor 1 uur en draai regelmatig om.

60 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 200 g Honing

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Beenham met cranberrysaus op tafel.

  1. Maak eerst de saus: Doe de cranberry's in een pannetje met 1 kopje water, honing, marmelade, peper en het sap van 1 citroen.
  2. Breng dit aan de kook en laat dit 10 minuutjes op een klein pitje zachtjes sudderen, zodat de bessen stuk koken.
  3. Voeg dan de appel, rozijnen en noten toe en verwarm dit mee in de saus.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden en bestrooi de ham met peper en zout.
  5. Giet de saus over de beenham en zet dit 1 uur in de oven op 180 graden. Gebruik bij voorkeur een ovenschaal met deksel of doe aluminium folie over de schaal.
  6. Draai de ham regelmatig om en laat de ham in de saus garen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen