Passievruchten toetje uit madeira (pudim de maracuja)

Passievruchten toetje uit madeira (pudim de maracuja)

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een heerlijk Portugees toetje, de Pudim de Maracuja. Een verfijnde combinatie van passievruchten, eieren, suiker en gelatine zorgt voor een zachte delicate textuur. Een perfect dessert om te delen met vrienden en familie.

15 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 5 Passie Fruit

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Passievruchten toetje uit madeira (pudim de maracuja) op tafel.

  1. Week de blaadjes gelatine in koud water.
  2. Snijd de passievruchten doormidden en lepel het sap/vruchtvlees eruit.
  3. Splits de eieren.
  4. Mix de eierdooier met de suiker en voeg het passievruchtensap toe.
  5. Knijp de geweekte gelatine uit en los die op in warm water en voeg dit al roerend aan het eigeel/suiker/passievruchten mengsel toe.
  6. Klop de eiwitten stijf en schep hier het andere mengsel doorheen zodat er een mooi glad geheel ontstaat.
  7. Schep dit in puddingvormen of in glazen coupes en laat het 1 tot 2 uur opstijven in de koelkast.
  8. Garneer eventueel met een toefje slagroom en een blaadje munt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Desserts Passievrucht