Oosterse kip teriyaki met mie

Oosterse kip teriyaki met mie

Smulweb imageSmulweb

Een Oosterse kip teriyaki met mie gerecht dat niet zal teleurstellen! Mals kippenvlees in marinade, gebakken paksoi, gember en lente ui. Gooi er op het laatste ogenblik wat taugé bij.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Oosterse kip teriyaki met mie op tafel.

  1. Meng de bruine suiker, ketjap, 30 gram fijngehakte gember, knoflook, witte wijnazijn en 125ml plantaardige olie in een grote kom en voeg de stukjes kip toe.
  2. Zet de kip in marinade minimaal 20 minuten afgedekt in de koelkast.
  3. Kook ondertussen de mie gaar volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verhit één eetlepel olie in een wok en bak de kip in ongeveer 2 minuten gaar op matig tot hoog vuur. Haal de kip uit de pan en zet het opzij.
  5. Verhit de rest van de olie in de wok en bak 40 gram reepjes gember en lente ui ongeveer 2 minuten op hoog vuur. Voeg de kip en paksoi toe en wok het nogmaals 2 minuten op hoog vuur.
  6. Haal de pan van het vuur en voeg als laatste de taugé toe.
  7. Serveer de Kip Teriyaki samen met de reeds bereide mie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte