- 100 ml Limoncello
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Limoncello-vanillecharlotte met frambozen op tafel.
- Week blaadjes gelatine 10 minuten in ruim koud water.
- Verwarm limoncello op laag vuur. Knijp blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de limoncello. Neem limocello, zodra gelatine is opgelost, van het vuur. Laat vooral niet koken. Laat limoncello afkoelen.
- Klop slagroom met suiker en vanillesuiker dik en lobbig.
- Roer limoncello met gelatine luchtig erdoor. Zet kom in de koelkast.
- Zet lange vingers strak naast elkaar tegen de wand van de vorm. Schep slagroom nogmaals voorzichtig om en schep in vorm. Zet vorm minimaal 3 uur in de koelkast zodat de charlotte kan opstijven.
- Leg vlak voor serveren een bord op de charlottevorm en keer ze samen. Laat de charlotte voorzichtig op het bord glijden. Garneer de bovenkant met frambozen en bind eventueel een mooi lint om de charlotte.